zaterdag 30 maart 2013

Kruidvat eigenmerk zilvershampoo

Hey allemaal!

Daar ben ik weer! Het duurde weer eens even maar ja, testen kost tijd;) Ik heb dus nog een paar artikelen voor jullie in de wachtrij staan, die gaan snel volgen!
Maar nu eerst deze langverwachte review.

Zoals jullie weten van mijn vorige verhalen ben ik nu lekker barbie/bombshell/ijsblond:) En dat heeft natuurlijk onderhoud nodig!
Dat begon eigenlijk al vanaf het moment dat ik geverfd had. Toen had mijn haar een beetje een gelige gloed.
Dat was natuurlijk niet helemaal de look waar ik voor ging maar hier is supermakkelijk wat aan te doen: zilvershampoo. Dit verwijderd dus de gele gloed uit je haar.

Nu kreeg ik van vriendinnen allerlei kappersmerken of dure 'drugstore' merken aangeraden, maar ik als low-budgetqueen dacht: dat moet toch goedkoper kunnen?
En dat kon! Kruidvat had een eigenmerk zilvershampoo voor ongeveer €2,50 en die heb ik dan ook maar meegenomen om eens te proberen.

Op de foto zie je de fles, hij is bijna leeg zoals je ziet en daardoor kan je goed zien dat de shampoo donkerblauw/paars is van kleur. Ik heb me laten vertellen dat hoe blauwer de shampoo is, hoe beter het werkt. Dat beloofde dus wat!

De geur is aangenaam. Niet byzonder maar gewoon prettig en de shampoo masseer je er gewoon in als elke andere shampoo. Wel moet het goedje 5 minuten inwerken, anders heeft het echt geen zin!
Je merkt wel dat je haar er wat stroef van aan gaat voelen, daarom gebruik ik er altijd een intensief verzorgende conditioner bij maar other than that: het werkt wel!

Na een paar wasbeurten was mijn haar inderdaad een stuk 'witter'. Dus who needs expensive haircare! Kruidvat eigenmerk does the job! Meer dan prima.
EDIT: Inmiddels (3 jaar later) heb ik nog een heel goed product gevonden om je haar minder geel/meer zilverkleurig te krijgen klik hier voor dat artikel.

Welk merk gebruiken jullie? En wat is jullie ervaring? Let me know!

Liefs Marjolein


18 opmerkingen:

  1. Dankje voor je review :)
    Ik heb het nog nooit gebruikt maar wil het wel gaan proberen om mijn haar iets minder warm van kleur te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. graag gedaan! zeker doen! het scheelt je bakken met geld als je ziet wat de andere merken kosten!:) en het werkt echt prima!:) ik gebruik het nog steeds!

      Verwijderen
  2. Hey,
    Ik heb de zilvershampoo nu ook al enkele keren gebruikt en er zijn maar een paar delen witter geworden. Vooral bij de wortels is het nog heel erg geel. Weet jij misschien als ik hier iets aan kan doen?
    Alvast bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stug volhouden:) en als het dan na een tijdje nog niet minder word kan je misschien eens verven met loreal preference recital in de kleur stockholm (ofzo) proberen? Dit is geen blondering maar een verf misschien helpt dat maar ik zou eerst even stug doorgaan. Bij elke wasbeurt even gebruiken in combinatie met een goede conditioner. Maar misschien werkt een ander merk voor jou ook wel beter??
      Ik hoop dat je er wat mee kan!:)

      Verwijderen
  3. Ik heb deze shampoo vandaag ook gekocht, om dezelfde reden dat ik de ietwat gelige gloed eruit wil krijgen. Hou jullie op de hoogte...... Overigens leuk dat je dit post, altijd fijn om tips van gebruikers te lezen, het meest betrouwbare lijkt me! Groetjes Donna

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn vraag was is zilvershampoo ongeveer hetzelfde als antiroosshampoo? Ik heb namelijk een kleur in me haar die ik toch niet zo leuk vind staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey!
      Nee zilvershampoo is alleen bedoeld om de gelige gloed te verwijderen uit blond en grijs haar. Anti roos shampoo is bedoeld om het schillferen van de hoofdhuid tegen te gaan. Als je je haarkleur niet mooi vind hebben ze tegenwoordig bij het kruidvat ook 'colorrewind' doosjes ik ben er niet zeker van of het ook zo heet maar dit spul verwijderd als bet goed is je laatst gekozen kleur zo veel mogelijk uit je haar. Mocht dit niet werken kan je beter eventjes wachten en dan je haa opnieuw verven (probeer de john frieda foam colors!!:)) of ga dan toch even naar de kapper;) hopellijk heb je hier wat aan!

      Verwijderen
  5. Ik gebruik ook die van de kruidvat, en inderdaad het helpt wel wat. En dit is misschien heel slecht, maar ik laat het als een soort haar masker in trekken, 20 tot 30 minuten lang, uiteraard daarna ook een behoorlijk sterk voedend haarmasker zijn werk laten doen! Maar voor mij helpt dit het beste! Het is misschien slecht maar ik doe het ook maar een keer in de 2/3 weken :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het voor jou werkt is het prima toch;) je haar blonderen is ook slecht voor je haar en dat doet ook de halve wereld hihi. Als je er daarnaast maar goed voor zorgt.

      Verwijderen
  6. Hey, ik overweeg sterk om dit te gebruiken, maar heb je misschien ook andere tips om blonder te worden? Ik ben van nature donkerblond, maar na een blondespray te gebruiken, kreeg ik een rosse schijn (wat echt niet past, want mijn huid heeft een koude ondertoon). Toen heb ik mijn haar met l'Oreal eerst gebleekt (ik werd licht ros) en nu met Helsinki (misschien was Stockholm beter?) gekleurd en dat had ook amper effect. Misschien is mijn haar resistent tegen kleuring ;) x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hey!
    Wil je echt platina blond gaan dan raad ik je de loreal preference recital very platinum aan de stockholm is namelijk geen blondering en heeft aanzienlijk minder effect. Ik ben zelf begonnen met de live color xxl in ice blonde die overigens ook supergoed werkt maar die is iets minder wit als de very platinum. Ik was in t begin ook nog iets oranje-ig ofzo boven op. heb toen nog een x de ice blonde eroverheen gedaan en toen was het weg. ben wel een poos blijven wassen met de zilvershampoo ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi, kan je de shampoo ook op niet geverfd haar aanbrengen?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruikte deze zilvershampoo vaker dan 1x in de week.
    Gevolg allergische reactie op ogen en hoofdhuid.
    Ik zit nu met de gebakken peren....eczeem rond de ogen en jeuk op mijn hoofd huid.
    Ik lijk net IT en zo voel ik me ook. Ik heb geen gele gloed meer op mijn haar, maar je moet dus wel oppassen...ik heb nu hormoonzalf rondom mijn ogen...brrr...echt niet leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wauw dat is vervelend zeg! Ik heb dat nooit gehad met deze shampoo, ik gebruikte het 2 a 3 x per week.. misschien ben jij overgevoelig voor een bepaald stofje in de shampoo? Ik heb dit nog nooit gehoord. Super vervelend hee! Beterschap!

      Verwijderen
  10. Als ik heb goed begrijp moet je dus de shampoo blijven gebruiken voor een blijvend resultaat? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja eigenlijk wel, maar je hoeft het niet elke dag te gebruiken hoor! 1 x per week was voor mij voldoende

      Verwijderen
    2. ik gebruikte het eerder vaker, maar merkte later dat dat niet zo nodig was.

      Verwijderen