zondag 2 oktober 2016

Wat ik doe bij een koortslip!

Het is weer oktober, een en ander aan griepvirusjes/verkoudheidjes heersen alweer en de temperatuur begint ook alweer te dalen. En met de temperatuur daalt bij veel mensen ook de weerstand. En als bij mij m'n weerstand daalt heb ik in no time weer zo'n nare koortsblaar op mijn lip. Wat zijn dat rotdingen zeg! Gelukkig heb ik een methode ontdekt die voor mij supergoed lijkt te werken en die wil ik vandaag graag met jullie delen.

Ik heb altijd best lang last van een koortslip. Duurt vaak toch wel echt een hele week tot 2 weken en dan heb ik een beste vulkanische krater op mijn lip. Geen fijn gezicht.
Afgelopen week werd ik dus weer wakker met een behoorlijke bult op mijn lip en dacht; nee this ain't gonna happen! Ik dook het internet opzoek naar oplossingen en creërde daarmee het volgende ritueel:

Stap 1: neem een watje en doordrenk dit met een beetje 70% alcohol (gewoon verkrijgbaar bij het kruidvat) en hou dit even op het blaasje. Dit kan best flink prikken maar dit droogt het blaasje enorm uit en dat is precies wat we willen! Het vocht in de blaasjes is namelijk wat de koortslip zo besmettelijk maakt.
Stap 2: neem nu een wattenstaafje met een beetje teatree olie en smeer daar het blaasje mee in. Dit moet je even een beetje laten intrekken voor je verder gaat met de laatste stap.
Stap 3: smeer zinolium op het blaasje en klaar is kees.

Dit doe je dan een paar keer per dag en echt waar, binnen 3 dagen was het bij mij alweer zo goed als weg, alleen de huid moet nog een beetje herstellen!(al zou ik toch nog even wachten met uitgebreid zoenen met je lover tot 't allemaal echt over is, just to be sure). Fijne is ook dat er nu dus geen enorme vulkanische krater ontstaat op je lip, het ziet er dus niet zo ranzig uit als anders, alleen dat al vind ik het proberen waard. Maar het is natuurlijk ook maar wat fijn dat je de duur van de koortslip zo veel kan inkorten.

Ik weet niet of het voor iedereen zo goed zal werken, maar bij mij maakte het dus een groot verschil. Wie weet heb jij er ook wel wat aan?

Even op een rijtje:
Kruidvat 70% alcohol ketonatus €1.79
Kruidvat originals tea tree olie €1.99
Zinolium €5.99

Opzich dus ook een relatief goedkope oplossing. Tubetjes aciclovir / zovirax zijn heel klein en best duur (gebruikte er soms zo 2 of 3 per koortslip a 5 euro per stuk) en al deze verpakkingen zijn groot, voordelig en lang houdbaar.  En voor mij werkt het dus vele malen beter!

Ik hoop dat jullie hier ook wat aan hebben! Wat zijn jouw tips voor het verslaan van deze nare rakkers?

Liefs Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten