maandag 5 maart 2012

afvallen part 4..

Hallo allemaal!

De stage is weer begonnen dus de updates komen nu allemaal wat langzamer! Er kan vanaf nu dus een wat groter gat in tijd tussen artikelen zitten. Sorry daarvoor maar nieuwe artikelen blijven komen.

Zoals de titel al zegt is het weer tijd voor een update over het afvallen. en jullie willen vast de tussenstand weten: ik ben 7,2 kilo afgevallen!!
De 10 kilo komt steeds dichterbij!! En ik hoop zelfs dat ik deze eerste periode zelfs 15 kilo af kan vallen, maar die 10 is voor nu even het eerste doel.

Ik ben nu dus iets meer als een maand bezig en het gaat echt ontzettend goed. Ik heb mijn moeilijke momenten maar ik kan ze steeds beter weerstaan en af en toe toegeven (en dan wel heel erg met mate) mag best. Ook merk ik nu hoe 'verslaafd' ik eigenlijk was aan suiker. Ik had eigenlijk wel meerdere keren per week gewoon een vreetbui waarin ik gewoon eigenlijk zoveel mogelijk zoetigheid naar binnen MOEST werken. En dit gevoel heb ik nu eigenlijk helemaal niet meer. Natuurlijk heb ik af en toe wel zin in wat maar niet meer zo drastisch als ervoor.

Die menu's waren we wel een beetje zat.. De helft van de tijd zijn ze ontzettend onhandig om mee te nemen of lust ik iets niet dus zijn we zelf maar creatief geweest met de regels. Na een beetje knippen en plakken en wat raad uit het forum van www.eenkiloperweek.nl hebben we maar besloten het iets makkelijker te maken met het ontbijt en de lunch. Als ik thuis ben in het weekend ofzo kan ik wel ingewikkeld doen maar als ik naar stage/school ga dan neem ik maar zelfgebakken brood mee. Wat een gedoe als je soep zou moeten maken zeg! :P Gelukkig heeft dit (tot nu toe) nog geen (negatief) effect op het afvallen gehad dus zolang dat zo blijft houden we het zo wel vol!

Waar ik wel tegen aan liep waren de verjaardagen en dergelijke. Dat vind ik heel lastig. Ik hou erg van taartjes en cakejes en dat soort dingen en die mag ik nu dus absoluut niet. Maar ook daarvoor heb ik natuuuuuurlijk weer een oplossing gevonden!
KH arme taart/cake/brood/dessert recepten!!
(Klik op de tekst om naar de website te gaan.)
Zo heb ik ook wat om van te kunnen genieten:) En kan ik toch af en toe mijn nieuwe cupcake vormpjes en hartvormige cake-blik uitproberen.
Er staan ook handige tips voor de zomer op! Namelijk het zelf ijs maken van yoghurt!
Zo maken we het dieten toch nog een klein beetje leuk!

Wat het afvallen ook leuk maakt: DE KLEDING! Jaa, mijn broek zit gigantisch los! Ik pas ook weer in een aantal oude broeken en ik pas BIJNA weer in mn rode en champagne kleurige broeken!! Als ik daar weer in pas (en op de 10 kilo ben) maak ik een voor/na foto!
Ik heb mezelf ook maar vast een paar roze pumps beloofd als ik de 10 kilo haal.. Kleding en schoenen zijn echt geweldige motivaties! Het is zo leuk om een winkel binnen te gaan en een maatje kleiner aan te kunnen. Of op hakken te lopen en merken dat je minder last van je voeten hebt omdat je gewoonweg minder kilo's aan druk op je voeten hebt. Ik kan dus niet wachten tot ik in totaal 10 kilo lichter ben!

Tot slot nog even een klein bedank woordje voor mijn lieve vriend Sander. Hij is er altijd voor me op de momenten dat ik het even gehad heb met het afvallen, probeert zo min mogelijk te snaaien waar ik bij ben en vrolijkt me altijd weer op als ik er knorrig van ben. Bedankt lieverd! Je trekt me er echt doorheen als ik het zelf even niet kan! ;)

See you next time!
Liefs, Marjolein

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt knap van je Marjolein! Ik hoop voor je dat het zo goed blijft gaan en dat je je streefgewicht behaald én behoud!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marjolein ik vind het heel goed van jou dr frank heb ik ook all gedaan en het werkt heel goed heb alle recepten in een boek,ben ziek geworden en nu doe ik het niet meer en de kilos vlogen er weer op, heb nu een maagband laten plaatsen, en dit werkt prima
    volhouden meid dan behaal jij ook jou streefgewicht zet hem op

    BeantwoordenVerwijderen