zaterdag 16 juni 2012

Cakepops

Hey allemaal!
Ik heb weer eens een leuk bakseltje ontdekt! Namelijk cakepops. Kleine cakjes of cakeballetjes op een lollystokje. Erg leuk als tractatie of gewoon voor de leuk!
Wat heb je nodig?
Lollystokjes (te krijgen bij jamin o.i.d.)
Cake (zelf bakken kan, maar een kant en klare werkt ook prima)
Chocopasta of botercreme
Repen chocola of candymelts (te krijgen bij jamin)
Versiering
Piepschuim of oase om de pops in te steken.
Hoeveelheden is een kwestie van gokken, je kunt hierbij niet echt de mist in gaan als je te veel of te weinig chocopasta/botercreme gebruikt smaakt het alsnog erg lekker.
Bereiding:
Neem een grote kom en kruimel de cake.
Voeg dan een flinke hoeveelheid chocopasta of botercreme toe. Dit moet je goed mengen, je kunt een beetje proeven om te kijken of je het zo lekker vind.
Draai vervolgens stevige balletjes van het mengsel en leg deze 15 minuten in de vriezer.
Na 15 minuten haal je ze er weer uit en smelt je een klein beetje van de chocolade.
Dip het uiteinde van een lollystokje in de chocola of candymelts en steek deze vervolgens in het balletje.
Als je alle balletjes voorzien hebt van een lollystokje leg je ze een poosje in de vriezer. Minimaal 30 minuten, dan is het koud genoeg dat de chocola snel hard word.
Smelt dan alle chocola of candymelts en dip je cakepop er in. Goed laten uitlekken (maar doe er niet te lang over want dan is ie al droog) en dan kan je de cakepop versieren.
Versier elke cakepop direct na het dippen, anders plakt je versiering niet meer.
Je kan er ook voor kiezen om de cakepops eerst te laten drogen en dan met eetbare stift te versieren.
Je hoeft ze dan alleen nog in de piepschuim of oase te zetten en voila! Klaar je eigen heerlijke en mooi versierde cakepops!
Liefs, marjolein


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen