maandag 8 oktober 2012

Burberry Nail-art Tutorial

Hallo Allemaal!!
Mijn nagels zagen er al even een poosje ongelakt uit. Dat kan natuurlijk niet!
Tijd voor een nieuwe nail art, en deze wilde ik graag met jullie delen:

 
Burberry Nail art dus zoals jullie zien! Ook erg geschikt als je korte nagels hebt zoals ik.
Voor degenen onder ons die dit ook eens willen proberen maar denken: How the hell am i suposed to do this?! No worries! Ik zal het uitleggen!

stap 1: kies de kleuren!Ik heb gekozen voor de wat traditionele burberry look dus een soort beige achtergrond tint en een rood lijntje. Wil je nou liever een roze burberry printje of een blauwe, vervang dan gewoon de basiskleur door de door jou gekozen kleur.
de kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Essence color and go 61 fame fatal
Essence color and go 70 nude it
De 2 andere potjes heb ik in spanje gekocht, het zijn nail art pennen/stripers en komen uit taiwan dus geen idee waar je deze kunt kopen elke andere striper is ook goed. Als je geen striper hebt kan je gewoon witte en zwarte lak gebruiken maar dan wel met een dun kwastje. Bijvoorbeeld van een oude eyeliner (wel helemaal schoongemaakt natuurlijk) of met het superdunne nail art kwastje van de essence die je hieronder ziet. Deze gebruik ik overigens ook voor de rode streepjes!
 
stap 2: breng de basecoat aan.
Om je nagels te beschermen breng je een basecoat aan. Ik gebruik zelf de nagelverharder van het kruidvat omdat mn nagels niet super stevig zijn op dit moment.

stap 3: breng de basiskleur aan.
 
 
stap 4: neem de witte striper en zet 2 horizontale lijntjes en dan 2 verticale lijntjes zoals je hieronder op de foto ziet. Als je je vinger mee beweegt gaat het nog wat makkelijker! Als je een foutje maakt is het niet erg, je moet de zwarte lijntjes ook nog zetten ;)
 


stap 5: neem nu de zwarte striper en zet tussen de 2 vertical lijntjes een zwarte lijn. doe dit ook aan de linker en rechterkant van de witte lijntjes. en later ook met de horizontale lijntjes dat zou er dan zo uit moeten zien:


nu begint het al ergens op te lijken!
stap 6: breng de 2 rode lijntjes aan met je rode striper of met het essence kwastje en een rode lak. Aan de rechterkant van je zwart/witte lijntjes zet je 1 verticale streep met je rode lak. daarna ook een horizontale streep. Dit is dan wat je zou moeten zien:

ziezo je burberry print is af!:D
stap 7: breng een topcoat aan om je design te 'sealen'  zo blijft het langer mooi en maak je er een extra glansje overheen.

stap 8: neem een wattenstaafje, dip het in nagellak remover en verwijder alle nagellak die op je vingers terecht is gekomen en you're all done!

the result:


TIP: LAAT JE NAGELLAK HEEL GOED DROGEN!!!!! dat geld voor elk laagje. Laat je basiskleur heel erg goed drogen voor je begint met je stripers, als je de witte lijnen af hebt weer goed laten drogen en dan pas verder gaan met de zwarte lijnen en ga zo maar door. Doe je dit niet word het aanbrengen van de stripers lastig omdat de nagellak dan aan je striper gaat plakken of het smeert heel lelijk uit. Geduld is dus een schone zaak! Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Dus aan de slag! ben benieuwd naar jullie versies!

liefs, Marjolein

2 opmerkingen:

  1. Omg dit is zo geweldig had ik maar zulke nagels als jij want die van mij zijn nog korter :( ik hou alsnog wel erg van nagellak dus dit is echt top !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihi en ik vond de mijne al kort ;) maar als je even op youtube kijkt op cutepolish kun je misschien meer leuke ideeen vinden?

      Verwijderen