zaterdag 20 april 2013

Een stukje frustratie..

Hallo allemaal!

Er moeten mij toch een aantal dingen van het hart, en dat betekent ook dat ik vandaag eigenlijk een weinig beauty gerelateerd artikeltje schrijf.. Gewoon omdat het kan en omdat ik het er gewoon echt uit wil gooien.

De titel van dit artikel is: Een stukje frustratie.. Eigenlijk best een understatement. Een beetje heel erg gigantisch veel frustratie komt dichter in de buurt.
Waarom hoor ik jullie denken? Dat zal ik jullie eens proberen uit te leggen.

Ik zal het maar het asocialisme noemen. Ik denk dat dat wel een juiste term is. Een term die Nederland tegenwoordig goed omschrijft. En met Nederland bedoel ik eigenlijk de overheid. Want eigenlijk kunnen wij Nederlanders er ook niet zoveel aan doen.

Ik las laatst ergens een artikel over een moeder van een gehandicapt meisje, over hoe er steeds meer dingen werden 'afgepakt'. Dit meisje werkte op een sociale werkvoorziening. Eerst moest er al bezuinigd worden op het vervoer van en naar haar 'werk'. Daar kan ik nog inkomen, daar is vast iets efficiĆ«nters voor te vinden. Maar vervolgens moet er worden bezuinigd op het werk zelf. Dit meisje mag niet meer naar haar werk want de regering vind dat daar geen geld voor is. Het kan wel, als de ouders bij betalen. Ze moet dus maar thuis blijven want haar ouders kunnen dit niet betalen. Dit meisje alleen thuis laten is niet echt verstandig dus moet haar moeder ook thuisblijven. Dus moeders zou dan ook moeten stoppen met werken. Oftewel nog minder inkomen en nog meer zorgen over hoe ze de zorg voor hun kind gaan betalen en of ze uberhaubt kunnen rondkomen. Alsof ze gestraft worden voor het krijgen van een gehandicapt kind. Daar bovenop pak je ook nog eens een dierbare plek af van een al kwetsbaar iemand... Asocialisme vind je niet?

Laten we de infrastructuur ook niet vergeten. Hebben jullie ooit wel eens 'Kan Niet Waar Zijn' gezien? Dat is een satirisch programma op de publieke omroep die consumentenproblemen en overheidsfouten aan de kaak stelt. Al menig maal heb ik daar bouwwerken die zogenaamd de infrastructuur moeten bevorderen voorbij zien komen die eigenlijk tot niets hebben geleid. Nou zul je denken: Lekker belangrijk! Maar als je dan bedenkt dat een perfect werkend veerpontje vervangen word door een soort van brug die na 1 dag meteen weer buiten werking is gesteld omdat het niet veilig is en daarnaast ook nog eens 9 miljoen euro kost... Dan denk ik: waar zijn we toch mee bezig overheid? En dan hebben we het niet over 1 bruggetje. Zo zijn er honderden overbodige bruggen en tunnels van ca. 8 miljoen per stuk. Totaal verkeerd besteed geld lijkt me. Conclusie: Asocialisme

Vervolgens het versoepelen van het ontslagrecht... De regering denkt hiermee dat ouderen plaats zullen gaan maken voor een jongere generatie? Het wordt plaatsmaken voor geen nieuwe generatie. Gewoon geen nieuwe werknemers. En geef die werkgevers een ongelijk. Zij moeten de broekriem ook meer dan strak aantrekken. Ik weet dat dit plan voorlopig nog niet doorgevoerd word, maar doen ze het wel: Asocialisme toch?

Het kopje "RED EUROPA" mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze voeg ik samen met ontwikkelingshulp. Wij Nederlanders betalen een erg hoge rekening voor het redden van landen die zichzelf niet meer kunnen ondersteunen. Maar let's face it.. We staan er zelf ook niet meer zo zonnig voor. Van een kale kip kun je niet plukken zeggen ze wel eens. Regering, wij zijn inmiddels aardig kale kippen! Ja Europa is ongetwijfeld ontzettend belangrijk voor ons als handelslandje, en ik ben er geen expert in natuurlijk maar mijn moeder heeft mij altijd geleerd: Geld wat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven. En ook: Andermans geld kun je niet zomaar uitgeven. En dat is precies wat de overheid WEL doet. Asocialisme.
Ontwikkelingshulp vind ik ook zoiets waar je wel op kan bezuinigen. Als je ziet hoeveel goede initiatieven er zijn en hoeveel geld bijvoorbeeld een 3fm jaarlijks met serious request ophaalt denk ik: Laat dat dan toch uit ons overheidsplan vallen. Moet je zien hoe veel dat scheelt en ontwikkelingshulp zal toch door blijven gaan. Mensen kunnen zelf kiezen hoeveel ze geven en naar welke hulp organisatie het gaat. Don't get me wrong. Ik ben heus voor ontwikkelinshulp, maar ik ben van mening dat het anders ingevuld kan worden.

Ons asielzoekersbeleid vind ik ook iets wat nergens op slaat. Bij ons kun je gewoon 10 jaar wonen, een gezinnetje stichten, werken naar school gaan, een heel leven hebben en dan pas zeggen ze: Ja nee je moet terug! Dat is al asocialisme ten top, maar dan ben je er nog niet. Omdat het 10 jaar moet duren voordat ze hier in Nederland eindelijk een beslissing hebben genomen word er ook 10 jaar gewerkt aan dit 'dossier' (10 jaar aan personeelskosten die wij betalen).
Daar boven op zijn er nog steeds mensen die hier wonen en zogenaamd een kind in het vaderland hebben die daarvoor kinderbijslag krijgen. Andere landen in de EU doen dit volgens mij ook niet?! Waarom wij wel?
Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de manier waarop AustraliĆ« dit aanpakt. Daar weet je binnen no-time waar je aan toe bent. Mag je er niet wonen, kun je meteen weer gaan. Duidelijkheid en een stuk menselijker als mensen hoop geven en ze een rotschop geven door ze na zoveel jaar weer terug te sturen naar een land waar hun kinderen de taal en leefwijze niet eens kennen.

De rechtspraak is ook zo'n fijne. Als er ingebroken word in jou huis en diegene bedreigt jou/je gezin en je slaat die gene op zn smoel/het huis uit kan jij nog aangeklaagd worden voor mishandeling.
Verkeersboetes die hoger zijn als de boete voor het jatten van spullen? Hoe krom gaan we het maken! ASOCIAAL!

Ik zou hier nog wel even over door kunnen gaan, er zijn nog genoeg onderwerpen die me kunnen frustreren maar ik denk dat ik mijn punt wel duidelijk heb gemaakt.
Ik vind het gewoon asociaal zoals het er aan toe gaat in Nederland en ik kan zeggen dat ik vind dat het niet eens meer een trots is om een Nederlander te zijn, en dat vind ik jammer! De mensen die in de regering zitten hebben allemaal een hoger inkomen. Ze hebben geen idee hoe het is voor mensen die het niet breed hebben,. Ze denken van wel, maar ze hebben geen idee. Ik had ze wel eens willen horen als zij van een laag inkomen hadden moeten rondkomen onder de plannetjes en situaties die er nu zijn. Maar dat zullen we nooit horen/weten..

Maar vervolgens mogen we ook wel kritisch zijn naar onszelf. WAAROM laten we over ons heen lopen? In andere landen protesteren ze overal op! En wij Nederlanders laten alles op ons dak komen. Dat zouden we toch eens moeten laten.. Maarja, daar zijn we te nuchter voor. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

liefs Marjolein

2 opmerkingen:

  1. wellicht kan er op https://nl.care.com/ een verzorger gevonden worden die af en toe in huis komt zodat haar moeder kan blijven werken en het meisje niet alleen hoeft te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. fijn dat er mee gedacht word! :) nu de regering nog haha ;)

      Verwijderen