donderdag 19 juni 2014

Urban Decay Naked 1, 2 en 3 dupes (mua, w7 en make-up revolution)

Wie ook maar een beetje into make-up (en vooral oogschaduw) is heeft waarschijnlijk wel eens van de befaamde Urban Decay Naked paletten gehoord. 3 prachtige paletten die vol zitten met mooie neutrale kleuren. (Voor wie niet weet waarover ik het heb zal ik hier onder even wat foto's plaatsen)
Deze paletten zijn echter wel schrikbarend duur (zo'n €47,50 per stuk) en helaas ook niet in Nederlandse winkels te verkrijgen (wel online via de franse webshop van sephora of via de amerikaanse variant).
Gelukkig speelden een aantal low budget merken hier fijn op in door dupes te creëren. Hierover zal ik jullie vandaag vertellen!

Hierboven zie je dus de 3 originele Urban Decay Naked paletten. Plaatjes toch?! Ik heb ze hoog op mijn verlanglijstje staan! Maar zoals je dus al kan raden heb ik ze dus nog niet in mijn collectie dus ik kan ze zelf nog niet goed voor jullie vergelijken. Gelukkig heeft menig blogger/youtuber dit al wel voor jullie gedaan dus per palet zal ik een link maken met vergelijkingen. 
Hieronder zie je de dupes. Ik heb v.l.n.r.: Mua - Undressed, Mua - Undress me too, W7 - In the buff en Makeup Revolution - Iconic 3


Mua - Undressed is een dupe van de allereerste Naked.
Mua - Undress me too en W7 - In the buff zijn dupes van de Naked 2
Makeup Revolution - Iconic 3 is een dupe van de Naked 3 (Makeup Revolution heeft ook dupes van de Naked 1 en 2 maar omdat ik daar al goede dupes van had heb ik die niet ook nog besteld)

Zoals je ziet is eigenlijk de enige die qua verpakking erg op de Naked paletten lijkt de W7 - In the buff. Ook een mooi stevig doosje van ongeveer hetzelfde formaat. Ik vond dit zelf heel erg leuk Dat maakt het gelijk duidelijk dat ze Urban Decay goed proberen na te maken. 

Mua - Undressed:
Dit was de eerste Naked dupe in mijn collectie en zoals je ziet heb ik zelfs al het pannetje geraakt bij de eerste 2 kleuren. Nadat ik dit paletje gekocht had heb ik deze tot de aankoop van mijn volgende Naked dupes steeds gebruikt. Hieronder zie je de swatches.

Zonder flits:

Met flits: 

Helaas zie je door mijn superwitte huidje de eerste lichtste kleur niet zo heel goed. Dit probleem zul je straks nog wel een paar keer terugzien. Zoals je ziet is het palet heel goed gepigmenteerd. Althans, de kleuren met shimmer. De matte kleuren vallen helaas toch een beetje tegen (de matte kleuren zijn de 3e, de 5e en de 11e). Gelukkig vind ik dit toch niet de mooiste kleurtjes uit het palet. Wat ik ook jammer vind is dat de kleurtjes van dit palet geen namen hebben. De Mua - Undress me too heeft dit wel! 
De oogschaduw voelt ook fijn. Dit klinkt misschien heel raar voor sommigen maar de oogschaduw voelt gewoon heel zacht aan als je je vinger er bijvoorbeeld overheen haalt. Dit maakt ze ook makkelijk te blenden. 
voor een vergelijking klik hier! 

W7 - In the buff en Mua - Undress me too:Aangezien dit beide dupes zijn van de Naked 2 leek het me leuk om ze naast elkaar te bespreken. Heb je gelijk een vergelijking van welke je mooier vind. Ik vind zelf de verpakking van de W7 het leukst maar qua oogschaduw neig ik zelf toch wat meer naar de Mua variant (Hoewel de w7 ook gewoon heel mooi is hoor!)
Wat me wel gelijk opviel toen ik deze 2 naast elkaar legde was dat de kleuren in het palet ondanks dat ze vrij goed overeenkomen heel anders lijken. Misschien komt het door de vorm en achtergrondkleur ofzo?!
Hieronder heb ik steeds het w7 palet links geswatched en het Mua palet rechts: W7 van boven naar beneden: Buff - Camel - Sand - Dust - Chocolate - Topaz - Earth - Silk - Wave - Thunder - Onyx
Mua van boven naar beneden: Naked - Devotion - Shy - Fiery - Lavish - Creamy - Tranquil - Exposed - Reveal - Wink - Obsessed - Corrupt 
Die leuke namen vind ik altijd heel handig. Ik kijk graag op youtube naar tutorials om nieuwe combinaties of maniertjes van aanbrengen te ontdekken en dan vind ik het vaak fijn als een oogschaduw een naam heeft. Dan is het gewoon duidelijker welke je moet hebben.
Zoals je ziet zijn de kleuren van de w7 iets donkerder. En toch klopt dat voor mijn gevoel niet. Als ik er een look mee maak op mijn ogen heb ik altijd het gevoel dat het er donkerder op komt met de undress me too. Misschien heeft het wel te maken met het verschil in shimmer. De shimmer van de Undress me too is namelijk wat dikker/meer chunky op de een of andere manier. Daar hou ik zelf wel van dit hebben de Naked paletten ook. Ik neig zelf altijd wat meer naar het Mua palet (de rechtse) maar ik grijp ook zeker vaak het W7 palet. Wel neem ik voor de lichtste kleuren vaak het Mua palet want die vind ik voor de lichtste kleuren gewoon wat beter gepigmenteerd. Wederom vind ik de matte kleuren minder mooi. Het lijkt wel of mat wat moeilijker is om te maken ofzo, maar kijk toch eens, wat een prachtige kleuren. 
Voor een vergelijking klik hier! 

Makeup Revolution - Iconic 3:

Dit palet heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Eigenlijk nog maar 1,5 week geleden om precies te zijn. Ik zat me namelijk te bedenken dat ik wel Naked 1 en 2 dupes had, maar nog niet al te lang geleden is natuurlijk ook de Naked 3 uitgekomen. Daar moet toch vast een merk ook een low budget variant van hebben gemaakt? 
En met die gedachte ging ik maar eens googlen en in no time kwam ik terecht bij de iconic 3 van Makeup Revolution. Wauw wat is die mooi! Ik ben zelf nooit zo'n fan van roze oogschaduw maar deze kleurtjes zijn best wel draagbaar en ze blijken dus heel mooi te kleuren bij mijn lichte huid. 
Zoals je ziet is ook dit palet weer heel mooi gepigmenteerd. De shimmer is prachtig in dit palet vind ik en zelfs de allereerste matte kleur vind ik mooi gepigmenteerd ondanks dat je die toch niet zo goed ziet op mijn huid. Ze voelen ook stuk voor stuk heel zacht en blendable aan. Dit bleek ook wel toen ik hier even mee ging experimenteren een harde lijn blend je echt zo weg. 
voor een vergelijking klik hier! 

Eigenlijk vind ik van alle 4 de paletten dat ze gewoon echt heel erg mooi zijn. Ik vind de kwaliteit echt ontzettend goed voor zulke low budget paletten. Alleen de matte kleuren zijn iets minder mooi maar hey, urban decay moet toch op een front beter blijven. Deze paletten vind ik ook uitermate geschikt voor beginners. Lekker wat neutrale kleurtjes om te wennen aan makeup. 

Mua - Undressed en Mua - Undress me too kosten beide €5,99 en zijn verkrijgbaar bij kruidvat (niet alle filialen!)
W7 - In the buff kost €7,99 en is verkrijgbaar bij de op=op shop en sommige DA filialen.
Makeup Revolution - Iconic 3 kost €11,53 (hij kost 4,95 pond + 4,00 pond verzendkosten) en is verkrijgbaar via de website www.makeuprevolutionstore.com (je kan met paypal betalen) 

Wat vinden jullie van deze paletten? Zou je de Urban Decay variant skippen voor deze geweldige paletjes? 

Liefs, Marjolein

2 opmerkingen:

  1. Makeup revolution is tegenwoordig in een aantal Etos winkels in Nederland te koop dus dat scheelt verzend kosten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klopt! Echter was dit nog niet het geval toen ik dit artikel schreef (al bijna 2 jaar geleden ;)). maar bij de etos hebben ze maar een deel van het assortiment helaas!

      Verwijderen